Naozajstná katastrofa hokejových majstrovstiev sveta sa odohrávala na televíznych obrazovkách

Naozajstná katastrofa hokejových majstrovstiev sveta sa odohrávala na televíznych obrazovkách. Pre všetkých rodičov, ktorí hokej sledujú so svojimi deťmi, musí byť priam nočná mora, keď sú vystavené reklamám, v ktorých sa ich športové vzory pozitívne vyjadrujú o hazardných hrách. Píše Vladimír Palko ml.

hokej Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (vľavo) a hráč Kanady Dylan Cozens bojujú o puk pri mantineli počas štvrťfinálového zápasu Kanada - Slovensko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Prahe vo štvrtok 23. mája 2024. Foto: TASR/AP

Stávkovacie spoločnosti fungujú ako díler drog. A ani to neskrývajú. Prvá dávka je zadarmo (vstupný bonus), za všetko ostatné už platíte.

Podľa názoru odborníkov je hazard na podobnej úrovni ako alkohol. Keď to preháňate, ničí životy. Prečo teda môžeme sledovať reklamy na stávkovanie pred ôsmou hodinou a na alkohol nie?

Viac o danej téme a o tom, za čo možno bratislavského primátora v súvislosti s hazardom pochváliť, sa dočítate v komentári Vladimíra Palka mladšieho: