Podozrivý Slovák z vraždy v Rakúsku je mŕtvy

Muž bol podozrivý z piatkovej smrti 65-ročnej obyvateľky. Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu.

45910312572_52f4cc6ce4_k Rakúska polícia, ilustračný obrázok. Foto: Flickr.com

V sobotu zomrel 59-ročný slovenský občan v rakúskom Zistersdorfe (okres Gänserndorf). Jeho telo našli zasahujúci policajti bez známok života.

Oficiálne potvrdenie poskytlo Krajinské policajné riaditeľstva Dolného Rakúska, viac podrobností majú zverejniť počas tlačového vyhlásenia v sobotu popoludní.

Slovák sa skrýval v podzemnej pivnici. V sobotu v skorých ranných hodinách počas policajného zákroku skupiny Cobra zrejme odpálil výbušné zariadenie a jedného príslušníka Cobry vážne zranil.

Podľa policajného hovorcu Johanna Baumschlagera mal okrem zbraní pri sebe aj výbušniny. Muža označil za všeobecne nebezpečného, pretože v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní.

(tasr, apa)


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok