SHMÚ: Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky

SHMÚ: Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky. Meteorológovia preto vydali pre viaceré okresy výstrahu druhého aj prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na webe.

Pre Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky, Trnavský kraj aj viaceré okresy Banskobystrického a Žilinského kraja vydali meteorológovia výstrahu druhého stupňa. Platí predbežne od piatka 19.00 do soboty rána.

Búrky tam môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút, nárazový vietor do 110 kilometrov za hodinu a krúpy.

„Výskyt sprievodných javov je v danom ročnom období a oblastiach zriedkavý, ich intenzita je nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia materiálnych škôd je vysoká,“ upozornil SHMÚ.

Výstraha prvého stupňa sa zase týka zvyšku územia SR, teda Košického, Prešovského kraja, viacerých lokalít v Banskobystrickom kraji aj okresu Liptovský Mikuláš. Platí predbežne od piatka 22.00 do soboty 22.00.

(shmú, tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok