Maďarsko sa blíži ku koncu povodní z minulého týždňa

Premiér Viktor Orbán v pondelkovom príhovore spresnil, že tejto situácii pomohli aj chýbajúce zrážky, citoval ho spravodajský portál Telex.hu.

448775650_1703993190405014_1603990663160864399_n Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

Dunaj bude kulminovať na poludnie pri juhomaďarskom meste Baja, kde je tretí stupeň povodňovej aktivity. Pri Moháči, ktorý je najjužnejším mestom na Dunaji, platí aktuálne druhý stupeň pohotovosti, dodal premiér.

O hornom toku Dunaja Orbán povedal, že pokles hladiny je rýchlejší, než sa očakávalo. V Mosonmagyaróvári už klesla hladina o 80 centimetrov, v Ostrihome o vyše metra, vo Vácove o 92 centimetrov a v Budapešti o 74 centimetrov.

V nedeľu sa protipovodňová ochrana v Maďarsku vykonávala na úsekoch s celkovou dĺžkou vyše 700 kilometrov, kým v sobotu to bolo ešte 775 kilometrov. „Tlak poľavuje, ale neprestal,“ podčiarkol ministerský predseda.

(tasr)


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok