Irán nenechá zločiny Izraela bez odozvy, vyhlásil rezort diplomacie

Ministerstvo vydalo pondelkové vyhlásenie ako reakciu na zabitie zástupcu operačného veliteľa iránskych Revolučných gárd (IRGC) Abbása Nilforúšána, ktorý spolu s vodcom Hizballáhu Hasanom Nasralláhom zomrel v Bejrúte.

Iran_Mideast_Tensions752396 Demonštranti skandujú heslá a držia plagáty vodcu libanonskej militantnej skupiny Hizballáh Hasana Nasralláha s nápisom v arabčine: „K vašim službám, Nasralláh“ na zhromaždení na podporu Hizballáhu na námestí Felestín (Palestína) v centre Teheránu v Iráne v sobotu 28. septembra 2024. Foto: TASR/AP

„Budeme konať spôsobom, ktorý je (pre nepriateľa) poľutovaniahodný,“ povedal hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Násir Kanání. Dodal, že Irán netúži po vojne, ale ani sa jej nebojí, citovala hovorcu agentúra Reuters.

Nasralláh, dlhoročný vodca šíitského militantného hnutia Hizballáh, a Nilforúšán zahynuli pri piatkovom leteckom útoku izraelskej armády na južnom predmestí Bejrútu menom Dahíja. V uplynulých týždňoch zabila izraelská armáda aj ďalších vysokopostavených predstaviteľov Hizballáhu.

(tasr)


Svedok našich dejín, hrad Sivý Kameň, ktorý vyrástol na ľavom brehu rieky Nitra v polovici 14. storočia, odhalil jedno z jeho ďalších tajomstiev.
Prejsť na článok
Poslanec Huliak sa ospravedlnil ženám za svoj výrok, no zároveň bránil svoje slová a kritizoval oponentov za polarizujúci jazyk.
Prejsť na článok
Podpredseda Hizballáhu Nabíl Kaúk a veliteľ Alí Karakí zahynuli pri izraelských útokoch v Beirúte, pričom armáda potvrdila smrť viacerých predstaviteľov hnutia.
Prejsť na článok
Bývalí predsedovia parlamentu Béla Bugár a Pavol Hrušovský odsúdili, že Plaváková odmietla odstrániť nálepky ideologického hnutia zo svojho notebooku.
Prejsť na článok
Vo voľbách do rakúskeho parlamentu získala FPÖ 29,1% hlasov, Zelení a NEOS sa dostali do koalície, otázka vlády ostáva otvorená.
Prejsť na článok
Na Queer Political Human Rights Conference vystúpili Olaf Scholz a Thomas Haldenwang, pričom akciu spestrila drag šou a vystúpenie kapely The Snake Boys.
Prejsť na článok
Plánovaný Orechovský most v Trenčíne čaká na vyjadrenie úradu, jeho výstavba sa začne až po získaní eurofondov.
Prejsť na článok
Rast reálnych miezd a dlh eurozóny ukazuje, ako inflácia ovplyvňuje naše financie, pričom dlh k HDP klesol z 90,8 na 88,6 percenta.
Prejsť na článok
Text analyzuje, ako sa súčasná spoločnosť vyrovnáva s odloženou dospelosťou a infantilizáciou, pričom problémy sa prenášajú aj do politiky.
Prejsť na článok