VIDEO: Centrum mesta sa konečne dočká vynoveného parkoviska. Bude moderné a bezpečné

PRIEVIDZA – Na jednom z najfrekventovanejších parkovísk v Prievidzi, ktoré sa nachádza na ulici A. Hlinku v blízkosti centra mesta, odštartovali potrebné rekonštrukčné práce.

01 1200 x 633 Najfrekventovanejšie parkovisko si vyžiadalo obmenu. Foto: Stanislav Vavro

Podľa slov hovorkyne mesta Zuzany Krajčiovej rekonštrukcia parkoviska s kapacitou 60 parkovacích miest bola nutná z dôvodu výmeny parkovacej technológie.

„Momentálne sme začali práce na výmene optických káblov, nasledovať budú práce na úprave povrchu vozovky a výmena starých stĺpikov,“ informovala Trenčiansky Štandard hovorkyňa.

Videoreportáž: Najfrekventovanejšie parkovisko si vyžiadalo obmenu. Zdroj: Stanislav Vavro

Na parkovisku takisto vymenia pokladňu, ktorá bude po novom prijímať platby za parkovné aj prostredníctvom platobných kariet.

„Taktiež budú vykonané prípravy na osadenie kamier na snímanie evidenčných čísiel, obnoví sa náter na zábradliach. Všetky práce budú zosúladené s novým mestským štandardom,“ vysvetlila Zuzana Krajčiová.

„Následne dôjde aj k inovácií parkovacích ostrovčekov. Po rekonštrukcii budú môcť vodiči využívať moderné parkovisko v centre mesta,“ uzavrela.

Stavebné práce realizuje dodávateľským spôsobom spoločnosť Technické služby mesta Prievidza, s. r. o. Celkové náklady na zhotovenie diela predstavujú 28 000 eur bez DPH a budú hradené z rozpočtu mesta.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok