Zaujímavá návšteva na sídlisku Ťahanovce. Na Štedrý deň tam zavítal diviak

KOŠICE – Sídlisko Ťahanovce je vedľa lesa a to sa prejavuje aj výskytom diviakov, ktoré niekedy zamieria priamo do ulíc. Táto situácia trvá už niekoľko rokov.

Diviaky, Handlová Diviak. Ilustračná fotografia: Unsplash

Vedenie mestskej časti už viackrát zorganizovalo v spolupráci s poľovníkmi a políciou odstrel diviakov. Tie sa ale po určitom čase znovu objavili v uliciach. Naposledy priamo na Štedrý deň rovno na Sofijskej ulici. Mobilom jedného z týchto návštevníkov zachytil obyvateľ MČ zverejnil video na sociálnej sieti. Diviak sa pokojne pásol na tráve a vôbec sa nenechal rušiť.

Starosta mestskej časti sídlisko Ťahanovce Miloš Ihnát o probléme vie. „Je to dlhodobá záležitosť. Viem, že diviaky sa objavili aj počas sviatkov. Ak obyvatelia spozorujú diviaky v uliciach, treba volať štátnu alebo mestskú políciu. Oni jediní môžu diviaky zahnať,“ povedal starosta.

Podľa Ihnáta je problém trochu zložitejší. Starosta kvôli diviakom viackrát organizoval aj stretnutie s poľovníkmi, políciou a pracovníkmi okresného úradu. „Poľovníci môžu strieľať na diviaky v minimálnej vzdialenosti 200 metrov od najbližšej obývanej oblasti. Preto je odháňanie diviakov z ulíc v rukách polície,“ vysvetlil Ihnát s tým, že už viackrát organizovali hon na diviaky a ich lov. Najprv ich však museli zahnať do lesa. Podobný postup sa možno ešte v budúcnosti zopakuje.

Diviaky sa objavujú aj v iných košických lokalitách. Napríklad na sídlisku Dargovských hrdinov (na Furči), či v mestskej časti Sever na Aničke. No zatiaľ stále platí, že ak spozorujete diviaky v obývanej oblasti, treba volať mestskú alebo štátnu políciu.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok