Biden v súkromí kritizoval Netanjahua

Biden v súkromí kritizoval Netanjahua. Vraj "mu dáva pekelne zabrať" a je nemožné sa s ním dohodnúť. Americký prezident ho údajne označil ako "toho týpka" a najmenej trikrát ho nazval "blbcom".

F-zblpoWoAAox3Q Joe Biden. Foto: Hedi Viterbo/X

Biden tvrdí, že Netanjahu je hlavnou prekážkou zmeny izraelského vojenského prístupu v Pásme Gazy. Pre americkú stanicu NBC to uviedli piati ľudia priamo oboznámení s Bidenovými vyjadreniami.

Americký prezident tiež vyjadril svoju frustráciu z toho, že jeho vláda prichádza s dobrými návrhmi dohody na prímerie pre Izrael, ale Netanjahu ich neustále odmieta. Povedal tiež, že Netanjahu naťahuje vojnu, aby sa udržal pri moci.

„Prezident dal jasne najavo, v čom s premiérom Netanjahuom nesúhlasí. Ich vzťah však trvá desiatky rokov a na verejnosti aj v súkromí sa k sebe správajú s úctou,“ reagoval na otázky o Bidenových vyjadreniach hovorca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac