Aj keď majiteľom v mrakodrape Eurovea Tower odovzdávajú byty, zopár ich je ešte voľných

BRATISLAVA – Investor J&T Real Estate môže byť s predajom bytov v prvom mrakodrape na Slovensku Eurovea Tower celkom spokojný. Voľné byty ostali predovšetkým na vyšších poschodiach, o ktoré je tiež záujem.

MF_231014_EuroveaTower-DOD_0019-web Majiteľom prvého mrakodrapu na Slovensku odovzdali byty. Foto. JTRE

S úvodným balíkom predaja bytov sa začalo ešte v čase výstavby v roku 2019 za priaznivejších podmienok vzhľadom na ceny a úrokové sadzby hypoték. Ten kto kúpil nehnuteľnosť v danom období, môže v súčasnosti alebo neskôr na nej celkom slušne zarobiť. Stratégia predaja bytov bola nastavená do viacerých etáp a tým sa aj ceny vyvíjali podľa priebehu na realitnom trhu.

„Cena každého bytu závisí od poschodia, veľkosti a orientácie na svetové strany. Všeobecne ceny bytov flexibilne reagujú na vývoj na realitnom trhu, na úroveň vypredanosti projektu a štádium rozostavanosti, respektíve dokončenosti,“ informoval Bratislavský Štandard hovorca JTRE Daniel Suchý.

Prvé byty v Eurovea Tower začali novým vlastníkom postupne odovzdávať po Veľkej noci. V ponuke je zatiaľ vyše 20 bytov voľných alebo predrezervovaných.

Najviac voľných bytov je dvojizbových, ktoré stoja okolo 400-tisíc eur a trojizbových v priemere 700-tisíc eur. Pre záujemcov, ktorí potrebujú luxus, je dostupný aj štvorizbový byt s rozľahlým interiérom a exteriérom za 1 294 000 eur.

„Z celkovej ponuky bytov je predaných viac ako 90 percent a v priemere zaznamenáme dva dopyty denne. Avšak 50 bytov od 35. poschodia vyššie sme si odložili do ponuky až po dokončení výstavby a do predaja sme ich uviedli iba nedávno,“ spresnil Daniel Suchý.

Okolie Eurovea Tower patrí medzi najhustejšie zastavené plochy, kde sa nachádza obchodné centrum, niekoľko obytných a administratívnych budov.

Z tohto pohľadu je dopyt po parkovacích miestach v tejto štvrti enormný. Parkovacie miesta pre rezidentov sú v podzemnej garáži pod mrakodrapom, kde majú prístup iba vlastníci bytov.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac