Americký minister zahraničných vecí vystúpil v Kyjevskom bare. Doprevádzala ho miestna kapela

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vystúpil v kyjevskom bare. Pripojil sa k miestnej kapele, ktorá hrala skladbu Neila Younga "Rockin' in the Free World" [Rockovať v slobodnom svete, pozn. red.].

Antony Blinken. Reprofoto: X Antony Blinken. Reprofoto: X

Videá kolujúce na Instagrame ukazujú Blinkena, ako spieva a hrá na gitare spolu s ďalšími hudobníkmi na pódiu v bare Barman Diktat. Denník Kyiv Independent kontaktoval bar, ktorý potvrdil, že Blinken tam skutočne hral, ale z bezpečnostných dôvodov nemohli poskytnúť žiadne ďalšie informácie.

Blinken otvorene hovorí o svojej láske k hudbe, ktorá je podľa jeho slov jeho „najväčšou nepolitickou vášňou“. Do Kyjeva pricestoval na nečakanú návštevu v utorok tri týždne po tom, ako americký Kongres po dlhom odkladaní schválil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 61 miliárd dolárov.

Americký minister poznamenal, že do Kyjeva prichádza v kritickom momente – počas novej ruskej ofenzívy na severovýchode Ukrajiny, ktorú podľa neho podporuje Severná Kórea, Irán aj Čína. Ukrajinu uistil, že v boji proti Rusku nie je sama. „Sme pri vás dnes a zostaneme po vašom boku,“ zdôraznil. Zároveň deklaroval, že Spojené štáty približujú Ukrajinu k vstupu do NATO.

(kyiv independent)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac