Prokuratúra: V kauze poľovníckej chaty pokračuje trestné stíhanie pre pytliactvo

Prokuratúra: V kauze poľovníckej chaty pokračuje trestné stíhanie pre pytliactvo. Obvinené sú dve osoby.

„V predmetnej trestnej veci prípravné konanie nie je skončené, vyšetrovateľ policajného zboru vykonáva procesné úkony v zmysle Trestného poriadku. Osoby Ľ. J. a M. M. majú postavenie obvinených,“ priblížil hovorca trenčianskej krajskej prokuratúry Marián Sipavý.

Rastislav Požgaj z Prezídia Policajného zboru potvrdil, že v kauze momentálne prebiehajú výsluchy svedkov za prítomnosti obhajcov obvinených. „Tohto času bol spisový materiál zaslaný na dozorovú prokuratúru za účelom previerky,“ uviedol Požgaj.

Kauza poľovníckej chaty je známa z videí, ktoré boli medializované v roku 2021. Zobrazujú stretnutia politických lídrov zo Smeru-SD Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, advokáta Mareka Paru, Pavla Gašpara a podnikateľa Miroslava Bödöra.

V kauze odpočúvania na poľovníckej chate navrhol vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby podanie obžaloby na policajta M. J. Obvinený je zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac