Dubnica investuje 1,3 milióna eur do športovísk a ihrísk. Čím najviac poteší obyvateľov?

DUBNICA NAD VÁHOM – Samospráva chce do konca novembra tohto roku zrekonštruovať verejné športoviská a detské ihriská v štyroch lokalitách. Práve v týchto dňoch začali so stavebnými prácami na sídlisku Centrum II a postupne budú pokračovať na ďalších troch miestach.

1717404064230 Zľava sú: riaditeľ spoločnosti Športfinal Cyril Špendla, primátor Peter Wolf, viceprimátorka Andrea Blajsková a vedúci stavebného úradu Jozef Králik. Foto: Ľubomír Chochula

Celková investícia je takmer 1,3 milióna eur. Mesto bude financovať rekonštrukcie z vlastných zdrojov, no ak to bude možné, chce sa uchádzať o refundáciu nákladov.

„Ďakujem mestskému zastupiteľstvu, že schválilo tieto projekty v našom rozpočte. Keď bude vyhlásená výzva vhodná práve na vnútrobloky a ich revitalizáciu, tak sa do nej zapojíme s cieľom uspieť. Pevne verím, že sa nám to podarí tak ako aj v minulosti. Získané financie z refundácie by sme potom použili na ďalšie investičné akcie a do rozvoja infraštruktúry,“ povedal na tlačovom brífingu dubnický primátor Peter Wolf.

Pripomenul, že modernizačný dlh v meste je veľký, rádovo v desiatkach miliónov eur. No teší ho, že ho postupne splácajú a vytvárajú podmienky na aktívne trávenie voľného času. Radosť má tiež z toho, že Dubnica n. V. je čoraz krajšia.

„Zhotoviteľovi spoločnosti Športfinal sme stavenisko odovzdali 30. mája tohto roku. S víťazným uchádzačom sme podpísali zmluvu a dohodli sme sa s ním, že do 30. novembra by sme chceli mať stavbu ukončenú,“ uviedol vedúci stavebného úradu Jozef Králik.

V rámci komplexnej rekonštrukcie pribudne aj zeleň, mobiliár, verejné osvetlenie sa zmení na inteligentné diaľkovo riadené, objavia sa doplnkové prvky ako stojany na bicykle a opravia aj komunikácie pre peších a podobne. Výhodou je, že na ihriskách bude povrch, ktorý je šetrný ku kĺbom.

„Chceme deti a mládež motivovať, aby aktívne trávili voľný čas, športovali, rozvíjali sa týmto smerom, boli šťastné, zabávali sa a boli zdravé,“ dodal primátor. Podľa neho by tu v budúcnosti mohli byť aj ďalšie prvky, ktoré prostredníctvom smart technológií vtiahnu deti do deja.

Súčasťou investičnej akcie bude aj vybudovanie nového workoutového ihriska na Partizánskej ulici a komplexná rekonštrukcia verejného športoviska s detským ihriskom vo vnútrobloku na ulici Pod hájom.

Ako to bude vyzerať s rekonštrukciou na Kollárovej ulici? Pre Trenčiansky Štandard hovorí dubnický primátor Peter Wolf. Zdroj: Ľubomír Chochula


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac