Vo Viedni zaznamenali v posledných dňoch viacero násilných incidentov, tie majú súvisieť

Vo Viedni zaznamenali v posledných dňoch viacero násilných incidentov, podľa polície násilné potýčky migrantov spolu súvisia. Za násilnosťami majú byť čečenské, sýrske a afganské skupiny. Polícia nasadila špeciálne jednotky WEGA.

18098780541396898738 Foto: FB / MeinBezirk.at/Wien - BezirksZeitung

Séria incidentov si vyžiadala viacero zranených, ktorí utrpeli strelné či bodné poranenia. Po prvej bitke počas piatkového večera zostalo okrem dvoch postrelených Sýrčanov a Čečenca s bodnými poraneniami aj päť streľbou poškodených áut.

Počas nedeľného stretu sa zranili štyria ľudia, z ktorých traja utrpeli bodné poranenia a jeden zranenie hlavy. Po hospitalizácii sa očakáva výsluch zo strany polície, ktorá po páchateľoch intenzívne pátra.

V súvislosti s piatkovou potýčkou silové zložky zatkli 29-ročného Čečenca, ktorému prehľadali byt a zaistili auto. Agresívni migranti sa vyzbrojujú okrem strelných zbraní aj nôžmi, slznými sprejmi či obuškami.

(kurier)


Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok