Frličková zabehla európsky dorastenecký rekord na 100 m cez prekážky

Atlétka Laura Frličková zabehla na majstrovstvách Európy do 18 rokov nový európsky dorastenecký rekord na 100 m cez prekážky 12,86 s. Už v rozbehoch dosiahla najrýchlejší čas zo všetkých, keď prekonala doterajší rekord 12,98 s, ktorý od roku 2017 držala Francúzka Cyréna Sambová-Mayelová.

Sedemnásťročná Frličková využila ideálnu podporu vetra 2,0 m/s. „Určite som toto nečakala. Myslela som na semifinále s nejakým primeraným časom, ale niečo takéto mi ani vo sne nenapadlo. Od začiatku sa mi zdalo, že bežím rýchlo. Keď som videla, že dievčatá výrazne zaostávajú, tak som sa rozhodla došprintovať to až do cieľa. Pôvodný plán bol, že to v závere vypustím, ak sa bude dať,“ tešila sa podľa SAZ Frličková, ktorú čakalo semifinále na Štiavničkách v piatok o 17.28.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac