Šaško sa stretne s lekárskymi odborármi ešte tento týždeň

Minister zdravotníctva je pripravený rokovať o konkrétnych riešeniach, ktoré môžu zlepšiť sektor zdravotníctva.

Snímka obrazovky 2024-10-18 o 11.41.43 Kamil Šaško (Hlas). Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Verím, a tak som to aj navnímal od Lekárskeho odborového združenia, že im ide o systémové riešenia v slovenskom zdravotníctve a v tomto majú vo mne prirodzeného a silného partnera. Preto som na tento post prišiel a som pripravený o týchto opatreniach diskutovať a priniesť veľmi konkrétne riešenia,“ vyhlásil Kamil Šaško (Hlas).

Zopakoval, že zdravotníkom pri konsolidácii ponúka kompromis. Podotkol, že v prípade ponúkaného rastu platov lekárov vo výške 6,4 percenta ide o rozdiel v priemere 62 eur v čistom oproti ich požiadavkám.

„Som presvedčený a chcem naozaj veriť tomu, že suma 62 eur v čistom mesačne nevytvorí priestor, aby sme nejakým spôsobom vnášali ešte ďalšiu neistotu do rokovaní, ktoré plánujem viesť,“ povedal Šaško.

Zároveň odmietol tvrdenia, že chce zdravotníkov ponúknutým kompromisom oklamať. „Chcem ubezpečiť, že už na najbližšiu vládu s veľkou pravdepodobnosťou predložím konkrétne dve prechodné ustanovenia, ktoré čierne na bielom v zákone formou prechodných ustanovení presne odzrkadlia to, čo som tu teraz povedal – na tempo rastu platov sestier či záchranárov a ďalšieho zdravotného personálu nebude siahnuté,“ vyslovil.

Verí, že ustanovenia bude možné prijať v skrátenom legislatívnom konaní, „aby to nebolo v rovine nejakého sľubu alebo garancie,“ dodal minister.

(tasr)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok