Žiak z SaS šíril konšpiráciu, že limuzína Tarabu bola súčasťou nehody s mŕtvym cyklistom

Bývalý poslanec SaS zdieľal príspevok, že enviroministra Tomáša Tarabu (SNS) museli možno operovať z toho dôvodu, že bol účastníkom dopravnej nehody, pri ktorej v sobotu na bratislavskom Moste Apollo zomrel 23-ročný cyklista.

žiak Miroslav Žiak. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Miroslav Žiak pridal na Facebook fotku zo sobotňajšej dopravnej nehody smerom z Dolnozemskej cesty na Most Apollo, pri ktorej sa zrazili dve autá a cyklisti. Pri nehode jeden z cyklistov zomrel. 

Podľa Žiaka pripomínalo jedno z rozbitých áut „vládnu limuzínu“. Na zábere sa nachádza vozidlo značky Audi, pravdepodobne luxusný model A8.

„Tí, ktorí bývate v Bratislave, tak ste istotne zaznamenali, že sa tieto autá začali po Bratislave celkom bezohľadne preháňať ako myšičky s majákom. Potom si ešte zoberte náhlu hospitalizáciu Tomáša Tarabu počas nedele. Konšpiračná teória do seba začína zapadať, najmä keď viem, že žiadny z ministrov sa počas jazdy nepripútava,“ šíril expolitik svoje domnienky s dôvetkom, že za takýchto okolností musel „Taraba v aute lietať ako handra“.

Taraba reaguje

„Žiadnu dopravnú nehodu som ani ja, ani nikto z mojich šoférov nespôsobil. Viem zverejniť operačnú správu, vie to doložiť operačný tím a verím, že polícia v tomto prípade začne okamžite trestné stíhanie všetkých, čo toto v uplynulých dňoch na sociálnych sieťach šírili,“ reagoval Taraba.

Minister na sociálnej sieti zverejnil záber s manželkou a uviedol, že jeho operácia nastala po tom, ako sa vybral na urgentný príjem pre pretrvávajúce bolesti žalúdka. Po CT vyšetrení ho podľa jeho slov okamžite previezli na operačnú sálu. „Krvné výsledky mi potvrdili, že už som z najhoršieho vonku,“ dodal nominant SNS.

Zdroj z prostredia národniarov, ktorý si neželá byť menovaný, pre Štandard uviedol, že ministrovi operovali slepé črevo.

Polícia už vzniesla obvinenie

Polície sme sa opýtali, či dokáže potvrdiť, že havarované auto je vládnou limuzínou a v čase nehody v nej sedel člen vlády. O vyjadrenie sme požiadali aj tlačový odbor SNS. Článok budeme aktualizovať.

Polícia zatiaľ uviedla, že z predmetnej nehody obvinili 38-ročného vodiča Audi Petra C. z okresu Dunajská Streda z trestného činu ublíženia na zdraví. Stíhať ho chcú väzobne. „Keďže vyšetrovanie aj naďalej pokračuje, bližšie informácie k prípadu poskytneme, až keď to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní,“ informovalo krajské riaditeľstvo PZ.

Krátko po zverejnení stanoviska polície Žiak cúvol. „Polícia dala stanovisko, a teda vyvrátila všetky konšpirácie. Som rád, že sa to takto rýchlo ukončilo,“ doplnil k svojmu statusu.

Blaha a ruský pas?

Nie je to prvýkrát, keď Žiak šíril sporné tvrdenia o svojich politických rivaloch. Vlani napríklad okrem iného tvrdil, že mu prišiel anonymný email od hekerskej skupiny Anonymous, v ktorom sa píše, že vtedajší poslanec Smeru Ľuboš Blaha dostal za zásluhy ruský pas, ktorého snímku zverejnil, no priznal, že ju neoveroval. Okrem toho publikoval aj údajný list z ruského rezortu diplomacie adresovaný ruskému veľvyslancovi na Slovensku, že treba zintenzívniť kontakt s politikmi lojálnymi Rusku zo strán Smer a SNS.

Blaha na Žiaka reagoval na Telegrame, kde exposlanca vysmial a jeho tvrdenia označil za „bohapustú hlúposť”. Zároveň avizoval, že na neho podáva trestné oznámenie.

(est)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok