Raši: V strane Hlas neprebieha diskusia o výmene ministerky zdravotníctva

Hlas podľa ministerky hospodárstva Denisy Sakovej stojí za Zuzanou Dolinkovou.

Ministerstvo práce spúša projekt na pomoc nezamestnaným za 300 mil. eur Richard Raši. Foto: Martin Baumann/TASR

Ak niekto špekuluje o tom, že v strane Hlas prebieha debata o výmene ministerky Dolinkovej, tak má informácie z iných strán. Uviedol to minister investícií Richard Raši (Hlas) pred rokovaním vlády.

„Nemyslím si, že koaliční partneri by mali riešiť našu ministerku. Mali by sa zaujímať o svojich ministrov a tlaky, ktoré vyvolávajú. Ak my budeme mať v strane pocit, že je problém s našou ministerkou, budeme si to riešiť sami,“ povedal Raši. Verí, že „horúce hlavy sa schladia“.

Zároveň informoval, že Dolinková má v stredu predložiť na rokovanie vlády materiál, v ktorom má pomenovať stav a riešenia v zdravotníctve.

Hlas podľa ministerky hospodárstva Denisy Sakovej stojí za Dolinkovou. Tvrdí, že svoju prácu si robí najlepšie, ako vie. Na margo kritiky predsedu SNS Andreja Danka uviedla, že si to vyriešia za koaličným stolom. „To je lepšie riešenie, ako si odkazovať niečo cez médiá,“ podotkla.

Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer) si myslí, že Dolinková situáciu ustojí a turbulencie prejdú. Nevie ale o tom, že by mal Smer nejaké výhrady voči Dolinkovej nominácii. „Myslím, že to bude vec koaličnej dohody a situácia sa upokojí,“ poznamenal.

(tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica zavádza okrem iného povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok