Nemecká vláda chce konkurovať Amerike či Číne v odvetví IT

Berlín pripravuje rámcové podmienky rozvoja odvetvia informačných technológií, ktoré majú viesť k tomu, že sa stane európskym lídrom v oblasti umelej inteligencie. Oznámil to minister pre digitálne technológie Volker Wissing.

58793307_2347481338833917_7625047863713595392_n Volker Wissing. Foto: Facebook

Minister na vládnom digitálnom samite vo Frankfurte nad Mohanom prisľúbil, že nové európske nariadenie o AI Berlín implementuje spôsobom, ktorý bude ústretový voči podnikateľom. Nemecko je na medzinárodnej úrovni oceňované za svoj systém akademickej prípravy odborníkov v oblasti umelej inteligencie, konštatovala agentúra DPA, ktorá citovala Wissingovo vystúpenie.

Experti však upozorňujú na veľké rezervy vo využívaní aplikácií na báze AI v podnikaní a administratíve. Medzi poprednými svetovými spoločnosťami v oblasti AI nie je ani jedna z Nemecka.

Minister hospodárstva Robert Habeck napriek tomu vyjadril optimizmus. Digitálny samit podľa neho ukazuje, že Nemecko je na správnej ceste. „Konkurencia je však tvrdá a my musíme neustále šliapať na plyn. Potrebujeme spoločnosti v oblasti umelej inteligencie, ktoré dokážu obstáť v globálnej konkurencii a priniesť aplikácie umelej inteligencie do širšej ekonomiky,“ povedal minister.

Za celosvetových lídrov v oblasti AI sa považujú USA s hráčmi ako OpenAI a Google, a Čína so spoločnosťami Baidu a Alibaba.

(tasr)


Okolo výstavby megabaterkárne v Šuranoch je opäť rušno. Tentoraz sa proti nej pustili politici z KDH. Zástupca investora oponuje a tvrdí, že všetko je v poriadku a nič protizákonné robiť nebudú. Sú totiž pod drobnohľadom…
Prejsť na článok
Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok