Futbalistke hrozí 12-mesačný trest za otázku, či je jej transsexuálny protihráč muž

Futbalistke s podozrením na autizmus hrozí zákaz činnosti až na 12 zápasov za to, že sa spýtala dospelého transsexuálneho protihráča, či je muž. Informuje o tom Telegraph.

Futbalová lota Ilustračná snímka. Foto: Pexels.com/RF._.studio

Udalosť sa stala počas prípravného zápasu v júli, keď jej tím nastúpil proti klubu, v ktorom hrajú aj dvaja trassexuáli. Podľa obvinenia, ktoré voči nej vzniesla oblastná futbalová asociácia, uviedla hráčka na adresu súpera aj ďalšie poznámky, ako: „to je muž“ a „už sem nechoď“.

Futbalistka vo svojej obhajobe uviedla, že bola z prítomnosti transsexuála zmätená, pretože mal bradu a na sebe šperky či slnečné okuliare. Poprela však, že by za jej vyjadreniami bola transfóbia.

„Vyjadrila som však obavu z rizika vážneho zranenia, keďže ako 17-ročné dievča hrám proti biologickému mužovi, ktorý je oveľa väčší ako ja a veľmi fyzicky zdatný hráč,“ podotklo dievča, ktorého identitu Telegraph vzhľadom na citlivosť prípadu nezverejnil.

Oblastná futbalová asociácia reagovala, že o incidente vie, ale pre prebiehajúce vyšetrovanie sa k nemu zatiaľ nemôže vyjadriť.

(bra)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok