Vrátili sme sa na miesto, kde na Nový rok brutálne zavraždili sestričku Eriku (†46): Na mieste tragédie dnes stojí pamätník

MICHALOVCE – Brutálna vražda sestričky Eriky (†46) otriasla začiatkom roka celým Slovenskom. Ako to na mieste, kde sa odohrala táto strašná tragédia vyzerá dnes?

Prvý deň tohto roka obehla celé Slovensko mrazivá správa. V skorých ranných hodinách sa na ulici Kpt. Nálepku v Michalovciach odohrala brutálna vražda. Jej obeťou sa stala zdravotná sestrička Erika (†46), ktorú z dodnes neznámych príčin dobodal mladý muž v kapucni. Prípad mal od samotného začiatku viacero verzií. Jedna z nich naznačovala, že s dotyčným mužom mala spoločne kráčať po námestí.

Ešte v deň vraždy zaplavili sociálne siete a médiá videozábery, ako pred svojím vrahom uteká a hlasne kričí. Erika napokon z neznámych príčin zastavila pred jedným z vchodov do bytového domu na spomínanej ulici Kpt. Nálepku, kde ju následne útočník údajne až deväťkrát bodol nožom. Polícia zadržala podozrivého z vraždy po dvoch dňoch. Prakticky okamžite sa roznieslo, že ide o človeka z rómskej komunity, čo vyvolalo v spoločnosti vášnivé emócie. V Michalovciach sa následne konalo niekoľko smútočných zhromaždení.

Dnes je už známe, že v prípade sú obvinené dve osoby. Osemnásťročný Valentín, ktorý má byť páchateľom a ďalšia osoba, ktorej bolo vznesené obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti, nakoľko počas vyšetrovania ovplyvňovala svedkov.

Redakcia Štandardu sa po vyše polroku od tragédie vybrala na miesto strašného činu, aby sme zistili, ako to na mieste vyzerá dnes. Na chodníku pri strome, kde zo začiatku horelo množstvo sviečok, dnes už síce žiadne kahance nenájdete. To však neznamená, že by sa na Eriku a jej nešťastie zabudlo. Práve naopak. Na strome, pod ktorým horeli sviečky, je totiž pripevnená nová drevená tabuľa, na ktorej je napísané: „Erike a všetkým obetiam násilia na Slovensku.“