Rusko pozastavilo prevádzku dvoch letísk. Očakáva dronové útoky ukrajinských síl

Letiská v mestách Murmansk a Apatity, ležiacich v Murmanskej oblasti na severozápade Ruska, od stredajšieho rána z bezpečnostných dôvodov neprijímajú lety a nepovoľujú ani odlety lietadiel. Pre agentúru TASS to uviedol nemenovaný zdroj z prostredia letísk.

„Od 03.46 moskovského času (02.46 h SELČ) letiská Murmansk a Apatity zastavili prílety a odlety lietadiel z dôvodu zavedenia obmedzení vo využívaní vzdušného priestoru, platných v oblasti s polomerom 100 km,“ cituje TASS svoj zdroj.

Ruský Federálny úrad pre leteckú dopravu (Rosaviacija) potvrdil zavedenie dočasných obmedzení na spomínaných letiskách s tým, že sú potrebné na zaistenie bezpečnosti letov.  Agentúra Reuters pripomenula, že takéto opatrenia sa v Rusku zvyčajne prijímajú v prípade hrozby dronových útokov ukrajinských síl.

Agentúra TASS neskôr informovala o vyhlásení gubernátora Murmanskej oblasti Andreja Čibisa, podľa ktorého je región vystavený hrozbe útoku dronmi. Čibis dodal, že boli prijaté potrebné bezpečnostné opatrenia.

Mesto Apatity leží na Murmanskej železničnej magistrále 185 kilometrov južne od Murmanska. Neďaleko sa nachádzajú bane na apatit, podľa ktorého dostalo meno. V meste sa nachádza Kirovská hydroelektráreň.

Murmansk sa nachádza neďaleko hraníc s Nórskom a Fínskom. Je tam jeden z najväčších prístavov v Rusku a námorná základňa. Letisko je od mesta vzdialené 23 kilometrov.

(tasr, tass, reuters)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac