Cestujúci sa rozhodol vystúpiť z lietadla núdzovým východom. Na palube spôsobil paniku

Austrálske úrady zadržali cestujúceho, ktorý na letisku v Melbourne vo štvrtok vystúpil zo stojaceho lietadla cez núdzový východ, prešiel po krídle a zliezol po motore lietadla na pristávaciu plochu. Uviedla to letecká spoločnosť Jetstar a predstavitelia letiska, informuje TASR podľa správy agentúry AP.        

lietadlo Lietadlo, z ktorého po pristátí vystúpil cestujúci núdzovým východom. Foto: X

Lietadlo spoločnosti Jetstar priletelo do Melbourne zo Sydney a zaparkovalo pri termináli. Muž sa vtedy rozhodol vystúpiť z lietadla cez núdzový východ na pravej strane lietadla, priblížili aerolínie a predstavitelia letiska.        

Otvorením núdzového východu sa zo zadnej časti krídla automaticky vysunula núdzová šmykľavka na pristávaciu plochu, uviedla letecká spoločnosť. Muž sa však rozhodol prejsť po krídle a zliezol po jednom z motorov lietadla Airbus A320.        

Muž sa začal správať „nevypočítateľne“ už krátko pred otvorením núdzového východu, čím na palube lietadla vyvolal paniku, povedala jedna z cestujúcich. „Správal sa dosť zvláštne… Len čo sa lietadlo začalo zastavovať, okamžite vstal a vyrazil k núdzovému východu,“ opísala situáciu pre rozhlasovú stanicu 3AW.        

Policajti po upozornení od zamestnancov leteckej spoločnosti cestujúceho zadržali pre podozrenie z „agresívneho správania a porušenia bezpečnostných protokolov lietadla“, informovala austrálska polícia vo vyhlásení. Dodala, že muža vyšetrili zdravotníci a previezli ho do nemocnice, kde absolvuje ďalšie vyšetrenia. Polícia incident vyšetruje.        

Letisko v Melbourne uviedlo, že cestujúceho zadržal personál letiska a následne ho odovzdal polícii. Vo vyhlásení napísalo, že „je hrdé na výnimočnú reakciu pozemného personálu, vďaka ktorej nedošlo k bezprostrednému ohrozeniu ostatných cestujúcich ani personálu letiska“.

(tasr)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac