Fico odpovedá Fialovi: Česká vláda sa rozhodla ohroziť slovensko-české vzťahy len preto, lebo chce podporovať vojnu na Ukrajine

Fico odpovedá Fialovi: Česká vláda sa rozhodla ohroziť slovensko-české vzťahy len preto, lebo chce podporovať vojnu na Ukrajine. Slovenský premiér ubezpečil, že rozhodnutie českej vlády prerušiť kontakty so slovenskou vládou, nezmení suverénnu líniu slovenskej zahraničnej politiky.

Robert Fico na návšteve v Èeskej republike Robert Fico a Petr Fiala. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Predseda vlády na facebookovom videu povedal, že vzťahy medzi Slovákmi a Čechmi sú jedinečné, historicky osvedčené, sú plné priateľstva a rodinných zväzkov.

„Slovenská vláda nebude nikdy vystavovať hlboké slovensko-české vzťahy žiadnemu ohrozeniu. Berieme na vedomie, že česká vládna garnitúra sa ich rozhodla ohroziť len preto, lebo má záujem podporovať vojnu na Ukrajine, kým slovenská vláda otvorene hovorí o mieri. Vaše rozhodnutie neovplyvní našu suverénnu, slovenskú zahraničnú politiku,“ vyhlásil Fico.

Českému premiérovi Petrovi Fialovi odkázal, že česká vláda je na Slovensku kedykoľvek vítaná. „Naše politické vzťahy nebudeme na Slovensku zaťažovať rozdielnymi pohľadmi na svet, ktoré nemajú nič spoločné so slovensko-českým spolužitím,“ zakončil Fico.

(fb)