Mladí slovenskí in-line hokejisti sa stali juniorskými majstrami sveta

Vo finále Svetových korčuliarskych hier v talianskom Abruzze zvíťazili nad Španielskom po veľkom boji 4:3 po predĺžení.

460168539_8069346676524170_4633785474111514557_n Mladí slovenskí in-line hokejisti sa stali juniorskými majstrami sveta. Reprofoto: olympic.sk

Slovensko na prestížnom podujatí v kolieskových športoch získalo historicky prvú zlatú medailu. Informoval o tom portál olympic.sk.

Slovenskí juniori sa gólmi Sebastiána Sučiča a Tomáša Tomaškoviča ujali v 7. minúte prvého dejstva vedenia 2:0, na čo španielski tréneri zareagovali oddychovým časom. Súper potom troma gólmi v prvej desaťminútovke druhého polčasu otočil výsledok. Slovákom sa podarilo vyrovnať 56 sekúnd pred druhou sirénou zásluhou Tomaškoviča.

V dramatickom predĺžení napokon rozhodol Maxim Šimko o premiérovom slovenskom juniorskom titule v in-line hokeji. Po skončení turnaja vyhlásili Šimka za najužitočnejšieho hráča podujatia a Lucu Ferkodiča za najlepšieho brankára.

Na ceste za majstrovským titulom začínali slovenskí juniori svoje boje v C-skupine. V nej si poradili s Austráliou 8:4 a s Čínou 9:1, čím si zabezpečili postup z prvého miesta do vyraďovacej fázy.

V osemfinále si poradili s Kolumbiou 7:2, vo štvrťfinále 2:1 po predĺžení s Francúzskom a v semifinále 6:3 s Talianskom. Na turnaji štartovalo 21 tímov, bronz si vybojovali in-line hokeji USA.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac