Bloomberg: Harrisová privíta v USA Zelenského. Predstaví jej svoj „plán víťazstva“

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová má ukrajinského lídra Volodymyra Zelenského privítať aj v rámci rozširovania svojho zahraničnopolitického záberu, uviedol pre agentúru Bloomberg jeden zo zdrojov kampaňového výboru demokratickej kandidátky.

Švajèiarsky mierový summit o Ukrajine

Kamala Harrisová drží líniu Demokratickej strany, ktorá vytrvalo podporuje Ukrajinu vo vojne s Ruskom. Práve pokračujúca ofenzíva ruských síl v Doneckej oblasti podľa zdrojov Bloombergu podnietila Zelenského ďalšiu návštevu Washingtonu.

Spolupracovníci Harrisovej a prezidenta Joea Bidena uviedli, že Zelenskyj bude pri návšteve USA presadzovať členstvo v NATO a Európskej únii, hospodárske a bezpečnostné dohody a pokračovanie dodávok modernejších zbraní ako súčasť svojho „plánu víťazstva“.

Plán má predstaviť Bidenovi, keď sa stretnú na okraj Valného zhromaždenia OSN koncom tohto mesiaca. O plány sa chce podeliť aj s Harrisovou a jej republikánskym oponentom Donaldom Trumpom.

Bloomberg pripomína, že Trump počas minulotýždňovej prezidentskej debaty dvakrát odmietol povedať, či chce, aby Ukrajina vyhrala vojnu, a namiesto toho povedal, že chce, aby sa boje skončili, a aby by sa lídri oboch krajín stretli a vypracovali dohodu.

Harrisová sa chopila Trumpových poznámok a povedala, že ruský prezident Vladimir Putin by „sedel v Kyjeve s pohľadom upretým na zvyšok Európy“, keby Trump v roku 2020 neprehral s Bidenom.

Trump a jeho spolupracovníci zase tvrdia, že Biden ako „slabý prezident“ podnietil ruského prezidenta Vladimira Putina k útoku na Ukrajinu 24. februára 2022.

O pripravovanom stretnutí Zelenského a Harrisovej už skôr informovala stanica CNN.

(sab)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok