Krajský súd zrušil odsudzujúci rozsudok Pavla Ruska v kauze "Maják nádeje"

Niekdajší minister hospodárstva a riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko čelí pre azylové centrum pre týrané deti obvineniam zo subvenčného podvodu.

Na snímke vpravo obžalovaný Pavol Rusko a vľavo jeho obhajca Marek Para počas pojednávania na Okresnom súde (OS) Bratislava I v kauze Maják nádeje 7. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann Na snímke vpravo obžalovaný Pavol Rusko a vľavo jeho obhajca Marek Para. Foto: TASR/Martin Baumann

Bratislavský krajský súd zrušením odsudzujúceho rozsudku pre Pavla Ruska na neverejnom zasadnutí tak vec opäť vrátil bratislavskému mestskému súdu na konanie a rozhodnutie. Informovala o tom televíza Joj.

Advokát obžalovaného Marek Para uviedol, že už na prvom stupni rozhodovania mali viacero výhrad k rozsudku a priebehu konania. „Boli sme sklamaní, že prvý stupeň nevyhodnotil celý rozsah dokazovania a námietok tak, ako sme ich uvádzali, čo v súčasnosti svojím rozhodnutím nahradil Krajský súd v Bratislave,“ konkretizoval Para.

Ako píše televízia, dôvodom rozhodnutia senátu je skutočnosť, že zistil nedostatočne vykonané dokazovanie a rozhodol tak aj z dôvodu, že sa súd prvého stupňa nevysporiadal s obhajobou. Rozhodnutie je právoplatné.

Kauza „Maják nádeje“ sa týka peňazí určených na pomoc zraniteľným rodinám z Ústredia práce i Bratislavského samosprávneho kraja, ktoré si mal podľa prokurátora Rusko privlastniť. Celkovo ide o čiastku 101-tisíc eur. Podľa prokuratúry z peňazí najprv zaplatil muzikál v Prahe, ktorý si v roku 2015 prišiel pozrieť aj Marián Kočner.

(max)