Slovensko sa podľa opozície dostáva do medzinárodnej izolácie

Robert Fico podľa opozície dostáva Slovensko do medzinárodnej izolácie. Lídri opozičných strán reagovali na stanovisko českej vlády ukončiť medzivládne konzultácie so slovenskou vládou.

Podľa Milana Majerského krok českej vlády „poškodzuje štátne záujmy SR“. „Cenu za Ficov deštrukčný politický prístup už neplatíme len doma na Slovensku, ale i v zahraničí,“ uviedol predseda KDH.

„Vladimírovi Mečiarovi trvalo päť rokov, kým zo Slovenska spravil čiernu dieru na mape Európy, Robert Fico ho dokázal dobehnúť za päť mesiacov. (…) Je to obrovská hanba a poškodenie vzájomných vzťahov. Reálne je to asi najhorší moment od vzniku samostatných republík,“ uviedol predseda PS Michal Šimečka s tým, že vo štvrtok sa v Prahe zúčastní rokovania so zástupcami českej vlády.

Aj podľa SaS je český krok dôkazom, že pre „vyspelý svet“ je Ficova „agresívna domáca politika“ neakceptovateľná a Slovensko sa dostáva do medzinárodnej izolácie, kde mu bude hroziť zmrazovanie eurofondov.

„Pretrhnutie najužších kontaktov s Českou republikou je však niečo, čo Slovenskej republike nepriniesol ešte žiadny premiér v našej novodobej histórii. Dokázal to len Robert Fico s asistenciou Petra Pellegriniho, Petra Kmeca, Tomáša Druckera a mnohých ďalších, ktorí budúcnosť Slovenska vymenili za pohodlie v závetrí Ficovej deštruktívnej politiky,“ uviedla SaS v stanovisku.

(fb)