Falošné video šíri fámy o zákaze slovenských vlajok na ME 2024

Falošné video šíri fámy o zákaze slovenských vlajok na ME 2024. Deje sa tak pred piatkovým zápasom Slovenska proti Ukrajine.

Vo videu na internete sa klamlivo uvádza, že UEFA zakázala použitie slovenských vlajok pre ich podobnosť s ruskou vlajkou. Video obsahovalo zmanipulovanú zvukovú stopu. Táto sprevádzala pôvodné zábery od reportéra agentúry AP, čo videu dodalo na dôveryhodnosti. Agentúra však potvrdila, že video bolo zmanipulované a že žiadny zákaz slovenských vlajok neexistuje.

Hoci obe vlajky majú spoločné biele, modré a červené pruhy, slovenská vlajka obsahuje aj štátny znak. Organizátori uviedli, že na štadiónoch a vo fanúšikovských zónach uprednostňujú vlajky hrajúcich tímov. Nedorozumenie pravdepodobne vyplýva z rozhodnutia UEFA zakázať používanie ruských vlajok na zápasoch po ruskej invázii na Ukrajinu od februára 2022.

(tasr, ap)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok