Bánovce budú napredovať!

 Bánovce nad Bebravou – Na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva novozvolený primátor Róbert Gašparík zložil sľub a prevzal si z rúk dosluhujúcej primátorky Rudolfy Novotnej mestské insígnie. 

Novozvolený primátor chce atraktívnejšie mesto

Vo svojom príhovore novému poslaneckému zboru Gašparík zdôraznil, že nové volebné obdobie bude do značnej miery ovplyvnené energetickou krízou a dal verejný prísľub, že chce mesto pripraviť na ťažké časy, ale zároveň plánuje mesto nastaviť na cestu rozvoja.

„Určite by som bol rád, keby sa naozaj z Bánoviec podarilo vybudovať to lepšie a krajšie mesto na život, ktoré mám vo svojom volebnom programe. V prvom rade sa budeme musieť čo najskôr zhodnúť s novým poslaneckým zborom na pláne rozvoja nášho mesta, ako i na rozpočte pre rok 2023, ktorý bude pre nás kľúčovým dokumentom,“ zdôraznil nový primátor.

Devätnásti poslanci na ustanovujúcom zhromaždení určili základný mesačný plat primátora bez navýšenia vo výške 3 403 eur.

Primátor počas rokovania ohlásil, že vo funkcii viceprimátorky bude aj v novom volebnom období pokračovať Mária Hajšová.

Rudolfa Novotná, ktorá zastávala na bánovskej radnici post primátorky mesta 4 roky, vyjadrila po odovzdaní primátorskej insígnie svoju podporu víťazovi volieb. „V tejto slávnostnej chvíli by som chcela vysloviť prianie pre novozvoleného primátora, aby sa mu podarilo naplniť všetky predsavzatia a všetky nápady, ktoré nám dnes na zastupiteľstve predložil.“

Z pohľadu rozloženia politických síl budú v mestskom zastupiteľstva dominovať nezávislí kandidáti, ktorých je 14 a dopĺňa ich pätica poslancov za stranu Hlas-SD.


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok