Kremeľ: Z krajín EÚ tradičné ruské hodnoty neohrozujú len Slovensko a Maďarsko

Zoznam krajín, ktoré podľa Moskvy ohrozujú tradičné ruské hodnoty, zahŕňa 47 štátov. Väčšina z nich sú členmi Európskej únie a NATO.

EU Leaders Summit in Brussels Viktor Orbán a Robert Fico. Foto: Profimedia.sk

Na zozname Moskvy sa ocitli tie krajiny, ktoré podľa ruskej vlády „vnucujú neoliberálne hodnoty, ktoré sú v rozpore s tradičnými ruskými hodnotami“.

Slovensko a Maďarsko sú jedinými štátmi EÚ, ktoré na zozname nefigurujú. Výnimkou v rámci NATO je ešte Turecko.

Ruský premiér Michail Mišustin, ktorý zoznam schválil, avizoval, že krajiny, ktoré nezdieľajú ruské hodnoty, môžu v budúcnosti očakávať, že Moskva im nebude poskytovať humanitárnu pomoc, referuje ukrajinská Pravda.

Aj keď Slovensko a Maďarsko nie sú na tomto zozname, obe krajiny zostávajú na zozname nepriateľských štátov Ruskej federácie, kde boli zaradené krátko po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. 

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok