Polícia v Moskve zatýkala protestujúce manželky a matky vojakov bojujúcich na Ukrajine

Pred sídlom ruského ministerstva obrany sa zišlo približne 20 ľudí, medzi ktorými boli aj aktivistky z hnutia Cesta domov, ktoré zastupuje príbuzných mobilizovaných vojakov.

Ich cieľom bolo žiadať demobilizáciu svojich príbuzných a stretnutie s ministrom obrany Andrejom Belousovom, informoval o tom internetový portál televízie Nastojaščeje vremja.

Protest sa konal na druhé výročie čiastočnej mobilizácie, ktorú vyhlásil ruský prezident Vladimír Putin v reakcii na neúspechy na bojisku. Počas protestu sa však objavili neznámi provládni aktivisti, ktorí sa dostali do slovných potýčok s účastníčkami zhromaždenia. Jeden z mužov dokonca obvinil jednu zo žien z krádeže mobilného telefónu, čo viedlo k jej zadržaniu, pričom neskôr bola prepustená.

Polícia tiež zadržala dvoch novinárov z portálu Sota.vision, pričom im oznámila, že by nemali informovať o zhromaždeniach príbuzných mobilizovaných vojakov. Večer protestujúcich začala polícia zatýkať a desať žien odviedla. 

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok