Igor Matovič počas pochodu za život v Košiciach ostro kritizoval Ficovú vládu

V sprievode ďalších politikov z hnutia Slovensko, vrátane exministra zdravotníctva Mareka Krajčího a poslanca Rastislava Krátkeho, Matovič zdôraznil význam ochrany života od počatia.

20240922_150648 Národný pochod za život v Košiciach 2024. Foto: Štandard/Damian König

Vo videu na sociálnych sieťach vysvetlil, že aj nenarodené deti si zaslúžia ochranu a vyjadril nesúhlas s názormi, ktoré ich označujú za „zhluk buniek“.

Matovič tiež ostro odsúdil tých, ktorí sa napriek finančným možnostiam rozhodnú pre potrat, čo označil za „vedomú vraždu bezbranného človeka.“ Zároveň apeloval na politikov, aby podnikali kroky na zníženie počtu potratov, najmä tých zo sociálnych dôvodov.

„Na tieto pochody budem chodiť, lebo je to moje presvedčenie,” povedal Matovič.

Bývalý premiér sa v rámci prejavu pochválil prorodinnými opatreniami jeho vlády, ktoré podľa neho prispeli k lepšiemu postaveniu rodín. Kritizoval však súčasnú vládu Roberta Fica (Smer), ktorá podľa neho tieto opatrenia v rámci ekonomickej konsolidácie ruší.

„Politici majú priamu osobnú zodpovednosť, ak vytvoria také prostredie, že matky zabíjajú svoje deti,” vyhlásil expremiér.

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok