Poslankyne spustili petíciu „Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien“

Martina Holečková, Mária Kolíková a Vladimíra Marcinková petíciou reagujú na správanie poslanca Rudolfa Huliaka voči ženám a na celospoločenskú potrebu ohradiť sa voči takýmto prejavom. 

460960865_517965667613445_941713616269121054_n Lucia Plaváková a Martina Holečková. Foto: Facebook/ M. Holečková

„Už viac nemôžeme tolerovať hrubé a neslušné správanie vládnych predstaviteľov voči ženám. Slová sú len krokom od činov, ktoré môžu viesť k násiliu, či už doma alebo na ulici. Ak rezignujeme na slušnosť a neohradíme sa ako spoločnosť voči mužom ako je Rudolf Huliak, ticho akceptujeme a priznávame, že takéto správanie je normálne,“ uviedla poslankyňa parlamentu Martina Holečková.

„Ako signatárky petície požadujeme okamžité ospravedlnenie od poslanca NR SR Rudolfa Huliaka za jeho hulvátske a hrubé slová, ktorými urazili všetky ženy. Žiadame koalíciu, aby nezneužívala moc na útoky proti ženám, ale naopak tieto útoky zastavila,“ doplnila podpredsedníčka SaS Mária Kolíková.

Podľa Vladimíry Marcinkovej sa ženy teraz musia spojiť. „Spojme sa proti vulgárnemu a nenávistnému správaniu grobianov v politike. Pripojiť sa môžu všetci, ktorí uprednostňujú argumenty a slušnosť pred primitivizmom a mizogýniou,“ uzavrela Vladimíra Marcinková z SaS.

(est)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok