Bratislavčania už môžu vyraziť na lyžovačku

BRATISLAVA – Priaznivci bieleho športu majú už niekoľko dní možnosť užiť si lyžovačku u našich južných susedov. Zjazdovky na ľadovci Mölltaler sú už otvorené. Cesta z Bratislavy do zimného strediska trvá autom menej než šesť hodín.

Zjazdovka Schareck je už otvorená. Priaznivci bieleho športu majú už niekoľko dní možnosť užiť si lyžovačku u našich južných susedov. Foto: Moelltaler Gletscher

Na začiatku sezóny je lyžiarom k dispozícii ľadovcová zjazdovka Schareck 3, ktorá vedie z nadmorskej výšky 3 122 do 2 716 m n. m. Obsluhuje ju 6-sedačková lanovka Gletscher-Jet. V prevádzke sú už aj svahy 2, 3, 8 a 9 s výškou snehu 70 cm.

„Počasie vo výškach 2 800 až 3 122 m n. m. sa s nami trochu zahralo, ale chceme lyžiarom pripraviť čo najlepšie podmienky. Veríme, že s využitím depónií a s tým, čo sa nám podarilo vďaka mrazom dosnežiť, to vyjde. Dobrá správa je, že podľa predpovede počasia sú pred nami ďalšie mrazy a sneženie,“ informoval Max Gottfried, riaditeľ rezortu Mölltaler Gletscher, jediného ľadovcového strediska v rakúskom Korutánsku.

Lyžiari budú mať okrem lyžovačky k dispozícii komplexné zázemie vrátane panoramatickej reštaurácie Eissee (2 800 m n. m.).

Najvýhodnejší spôsob, ako si užiť lyžovačku v stredisku Mölltaler Gletscher aj v sesterskom stredisku Ankogel až do konca zimnej sezóny 2023/24 a tiež v najlepších strediskách na Slovensku (Jasná, Vysoké Tatry), v Českej republike (Špindlerův Mlýn, Ještěd) a v Poľsku (Szczyrk), je sezónny skipas Šikovná sezónka PREMIUM, ktorý prináša svojim držiteľom zároveň 15-percentnú zľavu v gastro zariadeniach Bergrestaurant Eissee a Sonnblick Bar.

Daniela Pirschelová


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok