Rekonštrukcia materskej školy za 71-tisíc eur

PORUBA – Obdobie letných prázdnin využila obec Poruba v okrese Prievidza na rekonštrukciu miestnej materskej školy (MŠ). Deti a zamestnanci tam majú k dispozícii vynovené toalety, výmenou prešli i kotly.Samospráva počas leta zabezpečila kompletnú rekonštrukciu kotolne v MŠ a v jedálni. „Od roku 1997, keď bol do budovy zapojený plyn, tam neprebehla žiadna rekonštrukcia a kotolňa bola na hrane životnosti," spomenul starosta Tomáš Tóth.Obci sa podľa neho podarilo vymeniť existujúce kotly za kondenzačné úsporné s tým, že je tam aj nové riadenie a riadiaca jednotka, ktoré zabezpečia inteligentné fungovanie pri vykurovaní priestorov a obec tak dokáže kúrenie spúšťať aj cez aplikáciu.

i_7241667 Materskú školu v Porube zrekonštruovali. Foto: MŠ

Rekonštrukciou prešli i kúpeľne a toalety v oboch triedach. „Od roku 1985, keď bola stavba odovzdaná do užívania, v tejto časti neprebehla žiadna rekonštrukcia. Išli sme kompletne od základov, menili sme všetky rozvody vody, kúrenia a odpadových vôd,“ priblížil Tóth.

Do rekonštrukcie kotolne podľa neho samospráva investovala 12 000 eur, do rekonštrukcie kúpeľní 59 000 eur. Náklady hradila z rozpočtu obce a dotácií.

Zdroj: TASR


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok