Takáč podáva trestné oznámenie na farmárov

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč (Smer) podáva trestné oznámenie na farmárov obviňujúcich ním riadené ministerstvo na sociálnej sieti z klamstva a korupcie.

417413072_814274767175599_8235553832556030617_n Minister Richard Takáč na proteste poľnohospodárov v Nových Zámkoch. Foto: Facebook/Richard Takáč

Takáč to oznámil vo štvrtok na brífingu. Žiada od nich, aby svoje tvrdenia zo sociálnej siete odstránili a zverejnili ospravedlnenie. Kým tak neurobia, rezort podľa Takáča prerušuje akúkoľvek spoluprácu s ich združeniami.

„Združenie mladých farmárov ASYF publikovalo na svojom facebookovom profile text o pripravovanom proteste, ktorý obsahuje lživé a zavádzajúce tvrdenia. Nachádzajú sa v ňom okrem iného nasledujúce vety: Ministerstvo pôdohospodárstva je nepoučiteľné, aj v novom zložení pokračuje v starých praktikách,“ spresnil Takáč, pričom autorom týchto slov má byť podľa ministra Anton Vdovjak, zástupca Iniciatívy poľnohospodárov Slovenska.

Uvedené slová sú podľa Takáča v plnej miere nepravdivé. „Žiadame Antona Vdovjaka, ako aj prevádzkovateľa profilu ASYF na sociálnej sieti Facebook, aby všetky lživé tvrdenia o Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR odstránili a zverejnili príslušné ospravedlnenie,“ zdôraznil agrominister.

„Dovtedy, kým sa tak nestane, prerušujeme akúkoľvek spoluprácu so všetkými dotknutými osobami a združeniami,“ dodal Takáč s dôvetkom, že rezort nerozlišuje medzi malými, strednými či veľkými alebo normálnymi a ekologickými poľnohospodármi. Ministerstvo zároveň avizovalo, že v tomto prípade podnikne aj príslušné právne kroky na ochranu a minister podáva trestné oznámenie.

(tasr)


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok