Muž, ktorý vraj chcel útočiť na izraelské veľvyslanectvo, je už v rukách nemeckej polície

V zariadení pre deti a mladistvých našli màtve desaroèné dievèa Ilustračná foto: TASR/DPA

Nemecká polícia zadržala muža z Líbye, ktorý údajne plánoval strelnými zbraňami zaútočiť na izraelské veľvyslanectvo v Berlíne. Oznámila to v nedeľu nemecká prokuratúra.

Muža podozrivého z väzieb na teroristickú skupinu Islamský štát zadržali policajti v sobotu večer počas razie na predmestí Berlína.

Líbyjčan Omar A. sa má v nedeľu postaviť pred súd v meste Karlsruhe, ktorý rozhodne, či podozrivý zostane vo väzbe počas vyšetrovania.

Občan Líbye (28), ktorý v Nemecku žiadal o azyl, si pri plánovaní útoku vymieňal informácie s členom IS prostredníctvom internetovej komunikácie, informovala prokuratúra.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová v nedeľu zdôraznila význam ochrany izraelských a židovských inštitúcií.

„Vzhľadom na vysokú hrozbu islamistického, antisemitského a protiizraelského násilia konáme s maximálnou ostražitosťou a pozornosťou,“ uviedla v reakcii na vyhlásenie prokuratúry.

(tasr)


Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok