Pri izraelskom útoku na libanonské mesto Súr zahynulo päť ľudí

Izrael spustil na juhu Libanonu pozemnú operáciu na začiatku októbra, cieľom je návrat Izraelčanov do ohrozených oblastí na severe.

Mideast War Anniversary Photo Gallery Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Libanonské ministerstvo zdravotníctva v pondelok uviedlo, že pri izraelskom útoku na centrum juholibanonského mesta Súr zahynulo päť ľudí a desať ďalších sa zranilo.

Ministerstvo vo vyhlásení uvádza, že nepriateľský izraelský útok na budovu v centre Súru si predbežne vyžiadal päť mŕtvych a desať zranených. Rezort zdravotníctva vyhlásil, že na mieste pokračujú záchranné práce a záchranári odstraňujú trosky.

Izraelská armáda minulý týždeň v stredu vyzvala obyvateľov viacerých častí mesta s viac ako 170 000 obyvateľmi na evakuáciu. Varovala ich tak pred svojim plánovanými zásahmi proti libanonskej militantnej skupine Hizballáh.

V noci na 1. októbra Izrael spustil na juhu Libanonu pozemnú operáciu, ktorá má byť územne obmedzená a jej cieľom je zničiť bašty Hizballáhu blízko hraníc, odkiaľ už mesiace ostreľuje sever Izraela.

Deklarovaným konečným cieľom izraelskej operácie na juhu Libanonu je návrat evakuovaných obyvateľov severu Izraela do svojich domovov a vytlačenie Hizballáhu z blízkosti hranice.

(tasr)


Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok