Muž chcel zabiť a vystrieľať viacero osôb vrátane tehotnej neplnoletej priateľky

V minulosti 14-krát súdne trestaný muž sa podľa polície vyhrážal celej svojej rodine vrátane tehotnej priateľky. Obvinený takto údajne reagoval vždy, keď sa mu niečo nepáčilo alebo s ním niekto nesúhlasil.

policia,paska Policajná páska. Ilustračný obrázok: Polícia SR/Facebook

Tridsaťštyriročný muž sa podľa informácií portálu noviny.sk vyhrážal zabitím a vystrieľaním niekoľko mesiacov.

„V prenajatom rodinnom dome v obci v okrese Partizánske sa obvinený vyhrážal zabitím a vystrieľaním svojej tehotnej priateľke, 37-ročnej poškodenej, 61-ročnej poškodenej a 49-ročnému poškodenému,“ uviedla pre portál hovorkyňa pre oddelenie komunikácie a prevencie Krajského oddelenia Policajného zboru (KR PZ) Monika Šišovská.

Tehotná priateľka má podľa informácií serveru len 14 rokov. „Obvinený takto reagoval, keď sa mu niečo nepáčilo, alebo s ním niekto nesúhlasil, čo bolo viackrát do týždňa,“ pokračovala Šišovská. 

Poškodení na muža nakoniec podali trestné oznámenie. Poverený príslušník policajného zboru voči nemu vzniesol obvinenie pre pokračovací prečin nebezpečného vyhrážania.

Prokurátor podal návrh na jeho väzobné stíhanie, rovnako reagovala aj sudkyňa. „Obvinený bol vzatý do väzby pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti,“ priblížil hovorca Krajského súdu Roman Tarabus.

(mas)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac