Polícia pre údajnú bombovú hrozbu prehľadávala košický Dóm sv. Alžbety

Katedrála je po piatkovej údajnej bombovej hrozbe a bezpečnostných opatreniach opäť prístupná verejnosti. Výhražný e-mail bol tentokrát adresovaný cirkvi a jeho obsah bol podobný, ako obsah e-mailov z uplynulých dní adresovaných školám.

policia sr titulka Ilustračné foto. Foto: TASR

„Dôkladnou prehliadkou sa prítomnosť žiadnej výbušniny nepotvrdila,“ informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti. Policajti však naďalej ostávajú v teréne a okolie katedrály budú monitorovať.

„Situáciu máme pod kontrolou, okamžite sme prijali bezpečnostné opatrenia, okrem policajtov je na mieste aj psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín, sme v úzkom kontakte so zástupcami cirkvi,“ uviedli policajti predpoludním. Dodali, že polícia spolu s cirkvou odsudzuje vyhrážky voči chrámom.

Bombové hrozby týkajúce sa košického Dómu sv. Alžbety, ako aj viacerých škôl na Slovensku odsúdil predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober. „Odsudzujem tento čin namierený na veriacich, ktorí sa zhromažďujú k modlitbe, ako aj na naše deti, rodičov a pedagógov. Vážme si mier a neohrozujme sa navzájom podobnými činmi ani slovami,“ uviedol Bober.

(tasr)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac