V Bratislave bol nelegálny tuningový zraz. Policajti odoberali ŠPZ-ky

Na zraz pred obchodné centrum v Bratislave prišlo viac než 1000 áut, aj z Rakúska a Maďarska. Polícia tam vyslala 20 hliadok.

autosalón v Essene tuning Ilustračná snímka: vytuningovaný Volkswagen Chrobák na autosalóne v nemeckom Essene 30. novembra 2018. FOTO TASR/AP

Policajti riešili počas piatkového večera (28. 10.) v priestoroch parkoviska pred bratislavským obchodným centrom nelegálny tuningový zraz. Niektorým jeho účastníkom odobrali osvedčenia o evidencii vozidiel, ako aj tabuľky s evidenčnými číslami, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Bezodkladne po prijatí tejto informácie sme prijali potrebné opatrenia a na miesto bolo vyslaných viac ako 20 hliadok zložených z policajtov dopravnej, poriadkovej a kriminálnej polície,“ priblížil Szeiff. Tí po príchode na miesto zistili, že ide o viac ako 1000 motorových vozidiel a tomu zodpovedajúci počet účastníkov nelegálneho tuningového zrazu aj z Rakúska a Maďarska, pričom väčšie množstvo motorových vozidiel bolo upravených.

Účastníci zrazu podľa polície obmedzovali plynulosť cestnej premávky, znemožňovali výjazd z parkoviska, púšťali hlasnú hudbu alebo bezdôvodnou jazdou v kruhovom objazde blokovali premávku.

„Policajti na mieste v tejto súvislosti zhromaždenie vozidiel monitorovali a pokiaľ to situácia umožňovala, vykonali potrebné bezpečnostné opatrenia,“ uviedol Szeiff.

Doplnil, že na základe získaných audiovizuálnych záznamov bude prebiehať zo strany policajtov príslušných útvarov bratislavskej polície ďalšie dokumentovanie priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a verejného poriadku.

(tasr)


Ďalšie články