Aktualizované: Je rozhodnuté. Panelku pri Trenčíne dnes napokon neuzavrú. Dátum stále nie je istý

TSK_panelka_klepanie_mini__28_of_56_ Oddnes zatvoria panelku pri Trenčíne. Pripravte sa na obchádzky. Foto: TSK

TRENČÍN – Úsek cesty I/9 Chocholná – Mníchova Lehota už dlhodobo spôsoboval problémy tisíckam vodičov. Konečne sa dočká rekonštrukcie.

Slovenská správa ciest (SSC) obnoví úsek, ktorý sa začína na križovatke s diaľnicou D1 Chocholná, ďalej pokračuje križovatkami s cestami III/1868, III/1878, pokračuje extravilánom obcí Veľké Bierovce, Trenčianske Stankovce a Trenčianska Turná, kde sa križuje s II/507 a končí sa pred obcou Mníchova Lehota.

https://trencin.standard.sk/5804/na-viac-ako-stvrt-roka-uzavru-niektore-mosty-v-trencianskom-okrese-pozname-zoznam-obchadzkovych-tras/

Podľa plánu mali „tankodróm“ uzavrieť dnes, napokon však na poslednú chvíľu rozhodli inak. Ako v piatok informoval redakciu hovorca Slovenskej správy ciest Martin Guzi, zatiaľ plánujú uzáveru od 1. mája, no tento dátum ešte môžu zmeniť.

Úplnej uzávery by sa mali dočkať mosty SO 201 a SO 202. Sú to mosty ponad Váh a Biskupický kanál (Vážske kaskády) v smere od D1 na Bánovce nad Bebravou v susedstve s obcami Opatovce, Veľké Bierovce a Trenčianske Stankovce.

Obchádzkové trasy pre tranzit pri úplnej uzávere sú stanovené nasledovne:

  1. Po ceste II/574 smer Ilava – Nováky
  2. Po ceste I/64 smer Nitra – Bánovce nad Bebravou
  3. Po ceste II/507 smer Nové Mesto nad Váhom – Beckov – Trenčianske Stankovce
  4. Po ceste I/61a Nový most – II/507 – Trenčianska Turná
https://trencin.standard.sk/6279/hrozi-kolaps-dopravy-vyhybajte-sa-cestam-v-trencianskom-kraji-vyzval-zupan-baska/

V okolí Trenčína pritom rekonštruujú viaceré cesty. Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška vyhlásil, že uzavretie panelky predstavuje najvážnejšie obmedzenie dopravy. Vyzval preto vodičov, aby sa vyhýbali cestám v kraji a využívali vlaky, autobusy alebo bicykle.

Na situáciu už reagovali aj organizátori festivalu Pohoda, ktorý sa bude konať od 6. do 8. júla na trenčianskom letisku. Festivalové parkovisko otvoria o deň skôr, teda v stredu 5. júla o 18:00. Okrem toho vtedy sprístupnia aj obidve stanové mestečká, silnet camp a karavan parking.

https://trencin.standard.sk/6524/pohoda-si-plni-dalsi-sen-bude-o-den-dlhsia-a-pripravuje-specialny-program/

Dôvodom je, že práve tento úsek cesty prvej triedy č. 9 medzi Drietomou a Mníchovou Lehotou je hlavnou prístupovou trasou pre autá idúce na festival. Z tejto cesty sa bude dať dostať na festivalové parkovisko cez Veľké Bierovce a Opatovce. Cesta bude prejazdná len smerom od Trenčianskych Stankoviec v obmedzenom režime.


Ďalšie články