Škriniar pomohol Interu Miláno asistenciou k úspešnej obhajobe Talianskeho superpohára

Lautaro Martinez z Interu Miláno drží trofejpočas osláv so svojimi spoluhráčmi po víťazstve vo finálovom zápase talianskeho Superpohára medzi AC Miláno a Interom Miláno na štadióne King Saud University Stadium v Rijáde v Saudskej Arábii, v stredu 18. januára 2023. Foto: TASR/AP Lautaro Martinez z Interu Miláno drží trofejpočas osláv so svojimi spoluhráčmi po víťazstve vo finálovom zápase talianskeho Superpohára medzi AC Miláno a Interom Miláno na štadióne King Saud University Stadium v Rijáde v Saudskej Arábii, v stredu 18. januára 2023. Foto: TASR/AP

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar sa teší z úspešnej obhajoby Talianskeho superpohára, 27-ročný obranca pomohol Interu Miláno asistenciou k stredajšiemu víťazstvu 3:0 nad mestským rivalom AC Miláno v saudskoababskom Rijáde a ako kapitán mužstva zdvihol nad hlavu ďalšiu trofej. Škriniar odohral celý zápas a asistoval pri góle Lautara Martíneza na 3:0 v 77. minúte, v prvom polčase skórovali Federico Dimarco a Edin Džeko.

„Podali sme skvelý výkon a chalani hrali na sto percent od začiatku až do konca. Každý jeden z nás odovzdal na ihrisku všetko,“ povedal 36-ročný Džeko po súboji medzi víťazom Talianskeho pohára a majstrom Serie A z minulej sezóny. „Toto nám dodá silu naviac v lige. Zisk tejto trofeje si užijeme, lebo získať ju víťazstvom nad AC Miláno je úžasné,“ skonštatoval tréner Interu Simone Inzaghi.

„Je zrejmé, že momentálne nezažívame naše najlepšie obdobie, najmä mentálne. Rozhodne potrebujeme pridať a zlepšiť sa. Posunieme sa ďalej jedine tak, že budeme lepšie pracovať na tom, aby sme sa vrátili našu najvyššiu úroveň. Táto prehra nás naozaj bolí. Sezóna sa však ešte neskončila a my musíme znova hrať tak ako dokážeme,“ uviedol kouč AC Miláno Stefano Pioli. Jeho zverencom sa nedarí ani v lige, na vedúci SSC Neapol strácajú už deväť bodov.

Úradujúci taliansky vicemajster Inter Miláno zaznamenal siedme celkové prvenstvo v Talianskom superpohári, čím vyrovnal zápis svojho mestského rivala AC Miláno. Historický rekord drží Juventus Turín s deviatimi triumfami.

(sita)


Ďalšie články