Americkí konzervatívci sa opäť stretnú v Budapešti, hlavným rečníkom bude Orbán

Foto: Viktor Orbán/FB Foto: Viktor Orbán/FB

Centrum pre základné práva (Alapjogokért Központ) v máji opäť zorganizuje v Budapešti medzinárodnú konferenciu Conservative Political Action Conference (CPAC). Analytické centrum blízke vládnej strane Fidesz to podľa servera 24.hu oznámilo v utorok na Facebooku, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Hlavným rečníkom konferencie CPACHungary, ktorej mottom je „Spolu sme silou!“, bude aj tento rok predseda Fideszu a maďarský premiér Viktor Orbán.

Pravicovú politickú konferenciu CPAC každoročne od roku 1974 usporadúva Americká konzervatívna únia (ACU). V takmer polstoročnej histórii sa z nej stalo podujatie, ktoré mobilizuje desaťtisíce konzervatívcov.

Orbán vlani 19. mája vystúpil s prejavom na budapeštianskej konferencii CPAC, ktorú prvýkrát usporiadali v Európe. „Problémom v Amerike i západnej Európe je dominancia progresívnych liberálov,“ vyhlásil vtedy predseda maďarskej vlády.

Predseda maďarskej vlády sa potom 1. augusta zúčastnil na letnej konferencii CPAC v texaskom Dallase, kde vystúpil s jedným z otváracích prejavov.

(tasr, min)


Ďalšie články