Horná Dolná smúti. Takto si ľudia spomínajú na Brmbalíka

Obyvateľ Novej Lehoty Peter Lukáč. Foto: Ľubomír Chochula Obyvateľ Novej Lehoty Peter Lukáč. Foto: Ľubomír Chochula

Nečakaná smrť obľúbeného herca Daniela Heribana zasiahla občanov obce Nová Lehota (okres Nové Mesto nad Váhom), kde sa niekoľko rokov natáčal populárny komediálny seriál Horná Dolná. 

Každý, koho sme v obci stretli, neveriacky krútil hlavou, že Brmbalík navždy opustil tento svet. Len ťažko hľadali slová a niektorí mali slzy na krajíčku. „Je mi do plaču. Ráno mi volal kamarát z Trenčína, že či viem, čo sa stalo. Keď som sa to dozvedel, bol to šok. Pomyslel som si, že to nemôže byť pravda – veď bol ešte taký mladý. Žiaľ, je to pravda. Pán Heriban bol slušný človek. K miestnym občanom sa správal priateľsky, nemal žiadne maniere. Budeme na neho spomínať s úctou,“ uviedol pre Trenčiansky Štandard 72-ročný Ján Osuský, rodák z Novej Lehoty.

https://standard.sk/359349/vo-veku-43-rokov-zomrel-znamy-slovensky-herec-daniel-heriban/

Jeho kamarát Peter Lukáč si takisto zahral v komparze a okrem toho úzko spolupracoval s tvorcami seriálu. „Keď niečo potrebovali požičať, vedeli, že v mojom dome majú vždy dvere otvorené. Napríklad tri roky sa u mňa napájali na elektrickú energiu,“ prezradil 69-ročný Peter Lukáč, ktorý žije v Novej Lehote 12 rokov.

Hornú Dolnú nakrúcali v Novej Lehote do mája minulého roka. Seriál preslávil malú dedinu po celom Slovensku. Správa o úmrtí herca zasiahla aj starostku obce. „Bolestne sa nás dotkla nečakaná smutná správa o náhlom skone pána Heribana. Jeho prežitý život nech ostane vždy vzácnym príkladom a povzbudením. Dovoľujem si v mene svojom i celej obce vysloviť pozostalým a celej smútiacej rodine svoje pocity hlbokej a úprimnej sústrasti nad úmrtím vzácneho človeka, s ktorým nás viazali dobré priateľské vzťahy. Spomienku na spolu prežité chvíle si navždy zachováme. Česť jeho pamiatke,“ vyjadrila sa starostka Novej Lehoty Dominika Plačková Uhrinová.

Zábery z obce Nová Lehota, kde sa natáčal seriál Horná Dolná. Foto: Ľubomír Chochula.


Ďalšie články