Čaputová ako líder NATO? Chvalabohu, alebo skôr žiaľbohu (?) má robotu ešte doma

Untitled_Artwork 51 Ilustrácia: Vlado Palša

AKTUALIZOVANÉ Keď Zuzana Čaputová kandidovala za vrchnú veliteľku slovenských ozbrojených síl (skrátka prezidentku), pokorne priznala, že bezpečnostná a zahraničná politika nie je jej najsilnejšou stránkou. Nedávno vyzvala na urýchlené prijatie Ukrajiny do NATO ešte počas ruskej okupácie, čo by vzhľadom na aktiváciu článku 5 mohlo vyvolať tretiu svetovú vojnu.

Čaputová sa vraj ocitla v užšej skupine horúcich kandidátov na Generálneho tajomníka NATO. Ten nápad by si zaslúžil nejaký úplne vážny komentár, avšak – čitateľ hádam odpustí – to ani veľmi nejde. A vlastne, prečo nosiť drevo do lesa, keď to už za nás s neobvyklým patriotizmom urobili kolegovia z časopisu .týždeň.

Skrátka: ako novinári ctíme povinnosť upozorňovať na bezpečnostné hrozby. Ak by sa aj nedalo do budúcna zabrániť menovaniu našej pani prezidentky do čela NATO (na čo by sme jedného dňa v mierových časoch boli určite veľmi hrdí), mali by sme sa aspoň pokúsiť oddialiť tento vrchol jej kariéry do neskoršieho obdobia (ideálne, keď sa skončí táto vojna).

Čaputová predsa najprv musí

obzvlášť keď…

…a až potom, keď trochu pookreje…

…a dorieši akútne domáce problémy…

…zastokne kvietok do vlasov…

…porozhliadne sa aj ponad vlastnú domovinu…

dostane požehnanie…

…zostúpi ako Nepoškvrnené počatie

…a môže ísť spasiť aj zvyšok planéty.

Reprofoto: Titulky týždenníka .týždeň


Ďalšie články