Nočný požiar v bytovom dome v Prešove si vyžiadal dve obete

Dve obete si vyžiadal požiar, ku ktorému došlo vo štvrtok pred polnocou v bytovom dome na Prostějovskej ulici v Prešove.

Požiar v Presove. Zdroj: Reprofoto TV Markíza Požiar v Presove. Zdroj: Reprofoto TV Markíza

Pre TASR to potvrdil primátor Prešova František Oľha. V meste bola vyhlásená mimoriadna situácia, aktuálne zasadá krízový štáb.

„Počas zásahu boli identifikované dve obete. Je to obrovská tragédia,“ uviedol pre TASR primátor. Obyvatelia bytového domu boli podľa jeho slov evakuovaní, väčšinu z nich si zobrali k sebe príbuzní alebo známi. „Deväť osôb je ubytovaných v náhradnom ubytovaní,“ spresnil Oľha. Príčinu požiaru nateraz mesto nepozná.

V bytovom dome je odstavený plyn, sú poškodené rozvody tepla, rozvody vody a elektrina je len v núdzovom stave. „Zatiaľ je bytový dom neobývaný. V piatok dopoludnia musia miesto požiariska skontrolovať statici a posúdiť, či zvyšné časti domu, okrem tých zničených, sprístupníme obyvateľom na bývanie alebo budeme musieť hľadať alternatívu,“ vysvetlil Oľha.

Pomoc mestu podľa neho prisľúbila aj podpredsedníčka vlády Veronika Remišová (Za ľudí), ktorá situáciu konzultovala s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

 Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Zásah bol ráno ukončený a požiar je v štádiu vyšetrovania.

(tasr, ste)


Ďalšie články