Britské námorníctvo sprevádzalo v Lamanšskom prielive ruskú fregatu a tanker

Na snímke ruská fregata Admiral Gorškov v prístave Richards Bay v Južnej Afrike. Foto: TASR/AP Na snímke ruská fregata Admiral Gorškov v prístave Richards Bay v Južnej Afrike. Foto: TASR/AP

Britské kráľovské námorníctvo v pondelok oznámilo, že v britských teritoriálnych vodách v Lamanšskom prielive eskortovalo ruskú fregatu a tanker. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters a vyhlásenia britského námorníctva zverejnenom na jeho oficiálnej stránke.

„Britská fregata typ 23 sprevádzala v nedeľu Rusov cez Lamanšský prieliv, keď mierili smerom k Severnému moru,“ uviedlo britské námorníctvo vo vyhlásení.

Išlo o ruskú fregatu triedy admirál Kasatonov a jej sprievodný tanker. Podľa britského námorníctva sa obe ruské lode preplavili v stredu cez Gibraltársky prieliv a stále ich sprevádzajú vojenské plavidlá NATO.

„Sprevádzanie ruskej pracovnej skupiny po boku spojeneckých partnerov demonštruje záväzok (britského) kráľovského námorníctva a vojenskej aliancie NATO, ktorý súvisí s udržiavaním námornej bezpečnosti. Tá je kľúčová pre naše národná záujmy,“ uvádza veliteľ britskej fregaty Ed Moss-Ward.

(tasr)


Ďalšie články