Politici vyjadrili ľútosť nad požiarom v Banskej Štiavnici, ocenili pomáhajúcich

Požiar Banky lásky v Banskej Štiavnici. Foto: mindpress/FB Požiar Banky lásky v Banskej Štiavnici. Foto: mindpress/FB

Viacerí politici vyjadrili ľútosť nad požiarom v Banskej Štiavnici. Ocenili zároveň prácu hasičov, záchranárov, vojakov či dobrovoľníkov. Vyplýva to z ich vyjadrení na sociálnej sieti.

Hasičov a vojakov vyzdvihla aj dočasne poverená ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.

Ľútosť nad požiarom vyjadril tiež líder opozičnej SaS Richard Sulík. „Moja milovaná Štiavnica. Ďakujem za každý milimeter z teba, ktorý sa podarí zachrániť,“ skonštatoval.

Predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini zase verí, že „požiarnici a záchranári urobia všetko preto, aby boj so živlom zvládli“.

Zakladateľku vznikajúcej strany Jablko Luciu Ďuriš Nicholsonovú podľa vlastných slov mrzí, že nie je v Banskej Štiavnici, aby pomohla. Dúfa, že sa mesto z požiaru zotaví.

Požiar na námestí v Banskej Štiavnici vypukol v dopoludňajších hodinách v historickej budove, v ktorej sídli známa turistická atrakcia. Postupne sa rozšíril aj na ďalšie objekty v centre mesta. Na mieste zasahujú desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov, vojaci i vojenskí hasiči.

(tasr)


Ďalšie články