Hasenie požiaru v centre Banskej Štiavnice bude pokračovať aj počas noci

Foto: Ján Krošlák/TASR Foto: Ján Krošlák/TASR

V Banskej Štiavnici budú aj počas noci pokračovať hasiace práce a monitorovanie situácie spojenej s rozsiahlym požiarom v historickom centre mesta. Na mieste zostáva naďalej vyše stovka profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

„Na mieste udalosti zasahuje viac ako 50 príslušníkov HaZZ s 29 kusmi techniky. Súčinných je až 50 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí a 45 vojakov,“ priblížila Zeleňáková. Ako dodala, pokračovať budú hasiace práce i ochladzovanie budov, ktoré má zabrániť ďalšiemu šíreniu požiaru.

Pri rozsiahlom požiari v centre mesta sa nikto nezranil. Záchranári museli podľa Zeleňákovej ošetrovať len jedného člena Dobrovoľného hasičského zboru z Banskej Štiavnice, ktorý sa nadýchal splodín horenia.

Požiar na námestí v Banskej Štiavnici vypukol v dopoludňajších hodinách v jednej z historických budov, postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Popoludní sa požiar podarilo zastabilizovať, hasiči predpokladajú likvidáciu lokálnych ohnísk minimálne do nedeľných ranných hodín.

(tasr)


Ďalšie články